Implantul dentar este o varianta moderna de inlocuire a dintilor pierduti, fara sacrificarea dintilor naturali.
Un zambet frumos inseamna satisfactie si incredere.
De cate ori n-ati ezitat sa zambiti, sa vorbiti sau sa mancati in public din cauza unuia sau mai multor dinti lipsa? De cate ori n-ati refuzat interactiuni sociale din cauza acestui neajuns?
Implantul dentar este elementul de baza in rezolvarea edentatiilor. Pacientul, atunci cand intra in cabinet, vrea dinti. Dar dintii sunt a doua etapa in acest ansamblu in care primul pas este implantul.
Implantul dentar odata inserat devine parte din organism.
Inserarea implantului dentar este o interventie chirurgicala prin care se inlocuieste radacina dintelui pierdut cu o piesa din titan, ziconiu sau mai nou ceramica. Nimic n-ar trebui sa impiedice alegerea celei mai optime solutii pentru inlocuirea dintilor lipsa. Anestezia inlatura orice durere sau jena, pacientul coopereaza cu medicul in timpul interventiei chirurgicale, iar starea postoperatorie este similara celei de dupa extractia dentara.
Pentru o reusita predictibila sunt necesare conditii de sterilitate, profesionalism si minutiozitate.
Sunt necesare demersuri specifice de corectare a situatiilor mai sus amintite pentru a putea aplica implantele:
Daca sunteti intr-una dintre situatiile enumerate mai sus, cu certitudine putem gasi o solutie pentru a creste rata de succes a protezarii prin implant dentar si de mentinere a rezultatului in timp.
Varsta nu este un impediment pentru a beneficia de un implant dentar, ci importanta e starea generala de sanatate a pacientului. Se considera ca daca un pacient este suficient de sanatos incat sa i se poata extrage un dinte, atunci i se poate insera un implant dentar.
Scopul este reducerea timpului de vindecare si sensibilitatea la nivelul plagii si cresterea ratei de succes a interventiei si a confortului resimtit de pacient.
Preoperator
Cu 7-10 zile inainte de interventia chirurgicala se va face asanarea cavitatii bucale prin detartraj, periaj, air-flow, precum si folosirea apei de gura cu clorhexidina 0,12% fara alcool.
Acest protocol asigura un camp operator curat, sarac in germeni patogeni, parametrii optimi pentru orice tip de interventie chirurgicala.
Postoperator
Lucrarile protetice sunt realizate prin tehnologia CAD-CAM din materiale de cea mai buna calitate. Tehnologia CAD-CAM este cea mai moderna tehnologie de realizare a bonturilor protetice si a lucrarilor protetice din PMMA, metal CR-CO, Zirconiu pe principiul imprimantelor 3D. Executia acestor lucrari este controlata pe toata durata de computer, in acest fel sansele aparitiei erorilor sunt nule.